Taasen on eläke vuojen lähempänä. Pitäs vain löytää ensin (vaki)töitä. Tuli mieleen että elämä on niinku hyvä jälkiruoka. Sitä ahnehtii ja maistelee siinä rakennusvaiheessa ja kohta huomaa että sitä on meleko vähän jäljellä. Minun pitäs olla vielä alakutaipaleella, mutta niin vain on tälläki viikolla tullu töissä kaks vastaan joilla taaperrus loppu tähän paikkaan. Toinen mokoma niitä jokka ehti pitemmälle. Kai sitä ajattelee sitten eläkkeellä yhtä lailla takki tyhjänä ku nytki että näinkö tässä keväimen näkee. Ihannetilanne olis jos pääsis eläkkeelle ennen ens kevättä. Terveys on tärkiä eikä sen kustannuksella passaa laskia leikkiä (kop kop) mutta sanotaan vaikka näin että pään takia vois jäähä pansuunille.

Jos marssis saven toriautoon ja ostais lasten leikkiauton jota vetäis narun nokassa kylällä. Onhan siinä se vaara aina tarjolla että ihmiset haistais että on se juoni. Hoksaisivat että mulla on 'eläkevirka' haussa. Siksippä tässä pitäiski alottaa ajoissa, mieluummin jo näillä lumilla. Nykyään vain tahtoo tuo vesivaltio pitää teitä niin huonosti auki ettei oikein pienen auton renkaat pyöri. Jos hommaisin lasten pikku moottorikelkan ja hinaisin sitä niin en olis tarpeeksi hullu ja paperit jäis saamatta. Lääkärin ryöhkänä hoksais. Niin että auto sen pitäis olla. Hinaisin sitä muutaman kuukauen ja menisin poliisilaitokselle kysymään että voisittako pojat tulla tutkaamaan paljonko kulukee tässä laitoksen suoralla. Tinkaisin vielä väkisin niin että saisin hinata pikkuautoa ylämäkeen. Jos nopeusrajotus ei paukkuis rikki eiväkkä kirjottais sakkoa, niin kattelisin tyhjyyteen niin ku maatalon isäntä korsi suussa ja tuumisin puolihuolimattomasti että ei se varmaan olis kulkennu ylinopeutta alamäkeenkään.. Mainittisin vielä että varmalla en oo virittänny niin. Saapi mitata välitykset. Siinä vaiheessa ku piipaa-auton sireeni ulisis niin juoksisin pakosalle ja näyttelisin vaikeasti tavoteltavaa. Kävisin vielä joku päivä katsastusasemalla kyselemässä taskukokoseen autoon muutoskatsastusta. Kylillä ku oon meinaten kuullu että tiisseliautosta kannattaa revittää takapenkit pois niin menee pakettiautoverolla. Ku eivät antais aikaa niin lähtisin kävelyttämään autoa kylille ja päristäisin huulia mennessä.

Aina joutoaikoina kaivelisin kukkalapiolla matkahuollon takana kuoppaa. Jos postiauton kuski olis niin utelias että erehtyis kysymään mitä kaivelen niin kattoisin takasin niin ku tyhmää. Tuumisin tyynesti että kaivampa vain.. .tunnelia helsinkiin. Oon tässä lähössä äkkilähöllä kanarian saarille psoriaasista hoitamaan. Äkkilähöt vain lähtee helsinkistä. Harvoin täältä EU:n kuutostukialueelta. Jotta jollaki on päästävä nopiasti helsinkiin. Ku sopiva matka löytyy niin minulta että tyyriitä pussilippuja kyni. Menen suoraan maanalasella. Iliman välipysähyksiä joka tuppukylässä. Ku päivän pieti olis tehty niin olis eri vänkä päristellä autoa perässä vetäen taas lenkki kylällä. Aina pitäs silti muistaa pyörähtää arvauskeskuksen ohi. Kunnan napamiehet on kans kärkkäitä puuttumaan toisten asioihin. Niin että lenkkiin sopis mahuttaa esimerkiksi kirkkovaltuuston päärosvon pihatie. Ja tärvellä rouvan raparperipensas mennessä että pyrokratian rattaisiin tulis vauhtia.

Pikkuauton vetäminen on jonku verran kulunu juttu. Toiset on sillä jo eläkkeen saanu. Ainaki muutama entinen sallalainen rajamies ajelee taksia. Mitäs ku ei aika taho kulua viiskymppisillä eläkeukoilla. Ompa muutama lennättimen äijäki saanu samalla konstilla talouen kuntoon loppuelämäksi. Sopii siinä istua kunnanvaltuustossa ja vessanpöntönpuhistuslautakunnan sääntömääräsissä kaiket illat.

Jos kaikki menis nappiin niin hyvässä lykyssä tässä saattais jo ennen joulua löytää ittensä lepositeistä tuijottamasta kunnanlääkärin taskunaurista. Aina ku se kysyis että mitä tämä piirustus muistuttaa niin ei piä langeta ansaan ja sanoa joka kuvasta että nainen. Rehellinen saa olla mutta pöliä ei sentään tarvi olla. Vastais joka kuvaan että joku musteläiskä. Itte piirtäsin paremman. Jos se kysyis että "kuinka orientoidut mielestäsi aikaan ja paikkaan?", niin vastaisin että olin minä kerran alakoulussa iltarasteilla kolomas. Yks rasti jäi löytymättä mutta aika oli kova. Muutenki kannattais pitää raakasti oma linja. Homona en esiintyis koska sillon ei hullun papereita saa. Kertoisin vaikka että työhalut on kovat. Lapio pitäis saaha käteen taikka pokasaha. Istumatyö ei mulla sillä lailla kiinnosta. Jopa muljuais vt. kunnanlääkärillä silmät niin kö hetelmäpeli. Se sanois varmasti että "hullu". Ja sillon tämän pojan tulevaisuus olis turvattu.

Hommasin muuten tässä eilettäin päivällä moottorikelkkaan vetokoukun. En aio vetää pikkuautoa mutta reki siinä huilaa mukavasti. Makso 25€. Aion maksattaa koukulla ittensä. Kuuluvat marketit kaupunkipaikoissa, ainaki Rovaniemellä maksavan ahvenesta vitosen kilo. Nyt mulla kulukee järveltä tuommoset 700-800 krammaa ahventa. -Ku en enempää saa. Koukkuun ku pistän reen niin montakymmentä kiloa saan kiskoa kalaa pirttiin. Pitäs vain sattua hyvä syönti. Äkkiäkös koukku ittensä maksaa. Semmonen pieni puute mulla on, että reki puuttuu. Hommaan sen sitten ku oon saanu vetokoukun maksettua. Joku vois tuumia että hullu.. ..niinpä.
434829.jpg